Romanii care muncesc in diaspora , Italia , Spania , Franta , Belgia vor sa se intoarca acasa fara sa stea in izolare

104928054_2624438570990534_2531031132090297958_n.jpgCetatenii romani care muncesc  Italia , Spania , Franta , Belgia si din alte state din UE cer Guvernului si Parlamentului Romaniei sa fie lasati sa se intoarca in Romania fara a fi obligati sa stea 14 zile in izolare daca nu sunt infectati si nu prezinta simptome de infectare cu noul virus SarsCov2 !

Situatia epidemiologica din aceste state europene este una mai buna decat cea a Romaniei ! 

Indicatorul prin care , total neconstitutional si in acelasi timp profund discriminatoriu , este ingradit si/sau conditionat dreptul cetatenilor romani aflati in aceste state sa se intoarca acasa , sa isi vada familiile , sa isi ingrijeasca casele pentru care platesc impozite statului roman , este un indicator fara nici o logica stiintifica si categoric fara nici un fel de fundamentare medicala ! 

Acest indice de sub 5 cazuri noi /zi la milionul de locuitori ca medie in ultimele 14 zile , nu poate fi un criteriu de discriminare , deoarece ,cum bine se stie,  sunt state care testeaza mai multe persoane zilnic si state care testeaza mai putine persoane zilnic raportat la milionul de locuitori ! Spre exemplu , Bulgaria efectueaza intre 1000 si 2000 de teste pe zi , in timp ce Franta testeaza 40 000-60 000 PERSOANE  pe zi  iar Italia cca 50 000 de teste /zi !

Taxa de pozitivitate in urma testelor efectuate , variaza mult de la o tara la alta , asfel , pentru a urma doar exemplul celor trei state mentionate mai sus , in Bulgaria taxa de pozitivitate este de 3-5 % in timp ce in Franta , taxa de pozitivitate este de 1,3-1,5 % iar in Italia taxa de pozitivitate este sum 1% .

De asemenea , autoritatile romane impun cetatenilor romani care se intorc din Italia , Franta , Spania , Belgia etc. , izolarea la domiciliu pe o perioada de 14 zile argumentand ca acestia  se intorc din tari care au peste 5 cazuri noi la milionul de locuitori , desi in Romania se raporteaza aproape zilnic intre 10 si 15 cazuri noi la milionul de locuitori , asta in conditiile unei testari mult mai redusa decat in statele mentionate si avand o taxa de pozitivitate intre 2 si 5 % ! Practic cetatenii romani care se intorc din aceste state sunt expusi mai mult ei sa fie infectati cu noul SarsCov2 decat ar fi ei un factor de contagiositate.

Multi dintre cetatenii romani din tarile mai sus mentionate nu si-au vazut familiile de mai bine de sase luni .

 

Signer cette pétition

En signant, j'autorise Liviu Abrudan à transmettre les informations que je fournis sur ce formulaire aux personnes ayant un pouvoir de décision sur cette question.


OU
Publicité payante

Nous ferons la promotion de cette pétition auprès de 3000 personnes.

Apprendre encore plus...