https://www.petitieonline.com/comuna_din_judetul_gorj_inconjurata_de_gunoaie_provenite_de_la_o_ferma_de_pui

des1.jpgComuna Danesti din Judetul Gorj este  înconjurata de gunoaie, sobolani, soareci, muste si de mirosuri cadaverice.

Rog ,toti cetatenii acestei tari , care se confrunta cu aceeasi situatie sau pe cei care înteleg si nu sunt de acord cu ceea ce se întâmpla în aceasta zona a tarii ,sa semneze aceasta petie.Trebuie sa se înteleaga, ca oriunde exista o ferma-abator(de pui, porci,s.a) exista riscul de impact de mediu,sanatate si securitate a vietii oamenilor.

Va multumesc.Gânduri bune voua.

De aproape 2 ani, de când Societatea Avicarvil S.A  din Vâlcea a cumparat undeva lânga Târgu-Jiu, o fosta ferma de pui, unde produce si comercializeaza produse sub marca La Provincia, cetatenii comunei din apropiere sunt terorizati de cantitatile enorme de deseuri organice , de natura solida si lichida, cu continut de diverse substante folosite în procesul de fabricare si prelucrare , deseuri din amestecuri de materiale,inclusiv de constructii,  provenite de la aceasta societate care gaseste sa le descarce pe orice teren de pe raza comunei, în zone forestiere, pe terenuri în panta, în apropiere de râuri si fântâni, sau oriunde nu pot fi desconspirati.

De un an de zile apa din fantâni nu mai este potabila , având un continut ridicat de azotati si nitrati ( peste dublul maxim admis) fiind depistate la analize si afectari bacteriologice. Cetatenii sunt furiosi dar nu zic nimic pentru ca o mare parte dintre localnici sunt angajati la aceasta societate si sunt amenintati ca vor fi dati afara.  

De anul trecut câtiva cetateni au facut sesizari,majoritatea fara raspuns. Doar în câteva cazuri a venit Garda de mediu , a vazut, a amendat si atât.Societatea deverseaza în continuare . Directorii societatii ameninta în stânga si-n dreapta cetatenii revoltati de situatie si mai ales pe cei care au curaj si sesizeaza autoritatile.

Din punct de vedere legal, aceasta ferma nici nu ar trebui sa existe pentru ca planul de urbanism a suferit  modificari majore în ultimii ani, si locuintele s-au extins destul de mult, astfel ca cea mai apropiata casa de ferma se afla aprox. la 200 m, iar legea impune minim 1 km.Cei care si-au construit case în ultimul an si ceva ,au fost obligati de autoritatile locale sa semneze cum ca sunt de acord cu mirosurile si accepta prezenta gunoaielor.Este adevarat ca sunt si cetateni care au cumparat gunoi de pui, dar asta  nu ar fi o problema.Oamenii cumpara o masina,doua.Aici vorbim de  20-30 de tiruri si cisterne încarcate cu deseuri, zilnic;poate mai multe dar ,cel putin,atât am vazut eu.

De anul trecut este invazie de soareci , si de sobolani care fac prapad prin gospodarii.In ideea de a scapa de ei, au murit accidental si animalele proprietarilor.

Pânza freatica este afectata.

Vara, de muste si de mirosuri, nu poti iesi afara în curte.Sunt cetateni cu boli astmatice care efectiv sunt obligati sa-si paraseasca locuintele si sa se mute.

Una peste alta ,în viitorul apropiat exista si  intentia de executie de catre aceasta societate a unor foraje ,fix în zona forestiera pentru a construi o rampa de gunoi. Imaginati-va ca satele sunt la baza acestei rampe de gunoi.

Prin urmare, aceasta societate încalca toate normele de protectie a mediului si nu i se poate acorda vreo autorizare de catre nicio Agentie de Mediu,conform legislatiei în vigoare si totusi autoritatile închid ochii. De ce?Nu-i greu de ghicit doar stim bine cum stau lucrurile în administratie"punga mare,spaga mare".

Iatasi câteva motive pentru care NU trebuie acordate autorizari acestei societati:

- Comuna Danesti, este cuprinsa la categoria de zona cu grad ridicat de alunecare si eroziune, iar aceasta rampa de deseuri este pe cota înalta a terenului. LEGEA INTERZICE

- în imediata apropiere a rampei, exista loturi si culturi agricole .Deci putem vorbi despre asimilarea si concentrarea poluantilor în plantele de cultura, poluarea apelor de suprafata si în scurt timp si de adâncime.LEGEA INTERZICE

- exista receptor natural din apropiere.LEGEA INTERZICE

- toate actiunile implica impact de mediu,prin modificarea considerabila a caracteristicilor fizice, chimice sau structurale ale componentelor mediului natural, reducerea considerabila a calitatii vietii sau deteriorarea structurilor antropizate, cauzate în principal de poluarea apelor, a aerului si solului. LEGEA INTERZICE

Toate sunt infractiuni, în baza Legii de protectie a mediului nr.137/1995, în baza H.G. nr.457/1994, cu modificarile ulterioare ,H.G 856/2002 privind regimul deseurilor, Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurator, considerând aceste fapte actiuni împotriva protecţiei mediului si vietii noastre, care afectează ecosistemele forestiere sau alte asemenea ecosisteme terestre.

Noi cetatenii comunei Danesti,Gorj vrem :

 1. sa se stopeze toate aceste ilegalitati, cu încetarea definitiva a deversarii deseurilor de orice fel, generatoare de poluare;societatea sa fie obligata la refacerea ecosistemului .

2. sa suspende activitatea societatii pâna când aceasta se va dota cu instalatii de colectare, prelucrare,reciclare sau neutralizare a deseurilor;

3. societatea sa fie obligata sa execute toate lucrarile de refacere a resurselor naturale si de ameliorare a calitatii apei ,acolo unde locurile au fost deja contaminate.

4. societatea sa fie închisa daca nu se conformeaza cerintelor noastre care sunt în concordanta cu legea.

Signer cette pétition

En signant, j'accepte que Mihaela Galenski puisse voir toutes les informations que je fournis dans ce formulaire.

Nous ne publierons pas votre adresse e-mail en ligne.

Nous ne publierons pas votre adresse e-mail en ligne.


J’autorise le traitement des informations que je fournis sur ce formulaire aux fins suivantes :
Publicité payante

Nous ferons la promotion de cette pétition auprès de 3000 personnes.

Apprendre encore plus...